Jadłospis 2019.11.12 – 2019.11.15

JADŁOSPIS 12.11 – 15.11

WTOREK

ZUPA OGÓRKOWA Z RYŻEM
300 ML
ogórki kiszone,  wywar mięsno – warzywny,  śmietana 12 %  (może zawierać mleko),  mąka pszenna (gluten),  pieprz,  sól,  marchew,  ryz biały sypki
KLUSKI NA PARZE W SOSIE BUDYNIOWO – CZEKOLADOWYM mąka pszenna 63% (gluten), woda, cukier, olej rzepakowy, drożdże, mleko w proszku, sól,  budyń czekoladowy,  mleko
NAPÓJ OWOCOWY  

ŚRODA

KREM Z ZIELONEGOGROSZKU

Z GRZANKAMI 300 ML

wywar mięsno warzywny – groszek zielony, sól, pieprz, śmietana 12 % (może zawierać mleko), mąka pszenna (gluten)
DEVOLAJ Z PIERSI KURCZAKA
Z SZYNKĄ I SEREM ŻÓŁTYM 100G
ZIEMNIAKI PUREE 100GMARCHEWKA ZASMAŻANA 80G
pierś z kurczaka,  ser żółty gouda  (może zawierać mleko),  szynka konserwowa wieprzowa,  bułka tarta (gluten),  mąka pszenna (gluten),  sól,  pieprz,  olej rzepakowy,  ziemniaki,  masło (może zawierać mleko),  marchew,  kwasek cytrynowy,  cukier
KOMPOT OWOCOWY  

CZWARTEK

ZUPA FASOLOWA
Z MAKARONEM 300ML
wywar mięsno – warzywny, fasola jaś ,  makaron , marchewka, seler, pietruszka zielona – nać, sól,  pieprz, mąka pszenna (gluten),  kiełbasa podwawelska
PULPETY W SOSIE POMIDOROWYM

ZIEMNIAKI PUREE 120G/100G

SURÓWKA Z  BIAŁEJ KAPUSTY 80G

mięso mielone z szynki  – wołowe, cebula, pieprz,  sól, weka, śmietana 12% (może zawierać mleko), mąka pszenna (gluten), jaja,  ziemniaki,  kapusta biała,  marchew,  pietruszka nać,  jogurt naturalny,  majonez

 

HERBATA OWOCOWA  

PIĄTEK

BARSZCZ CZERWONY
ZE ŚWIEŻYCH BURACZKÓW
Z ZIEMNIAKAMI 300 ML
buraki,  seler, pietruszka zielona –nać, kwasek cytrynowy, cukier, ziemniaki, sól,  pieprz, mąka pszenna(gluten), śmietana 12 %  (może zawierać mleko)
NALEŚNIKI Z SEREM 250G mąka pszenna (gluten),  jajka,  mleko,  olej rzepakowy

sól,  ser biały mielony (może zawierać mleko), cukier waniliowy,

cukier,  skórka z cytryny,  cukier puder

KOMPOT OWOCOWY