Jadłospis 2020.03.02 – 2020.03.06

JADŁOSPIS 2.03 – 6.03

PONIEDZIAŁEK

ROSÓŁ Z MAKARONEM 300 ML porcje rosołowe drobiowe, mięso wołowe, cebula,  marchew,  seler,  pietruszka, korzeń natka pietruszki, sól, pieprz, makaron nitki (gluten)
ESKALOPKI DROBIOWE W CIEŚCIE
ZIEMNIAKI PUREE 100G
OGÓREK KISZONY 80G
pierś z kurczaka, olej rzepakowy, sól, jaja, mąka pszenna (gluten), ziemniaki, pieprz, ogórek kiszony
KOMPOT OWOCOWY  

WTOREK

ŻUREK ZABIELANY
Z ZIEMNIAKAMI 300 ML
żurek – zakwas, ziemniaki, majeranek, liść laurowy, kiełbasa zwyczajna, sól, pieprz, śmietana 12 %  (może zawierać mleko), mąka pszenna (gluten)
MAKARON SPAGHETTI CARBONARE 150/150G makaron spaghetti (gluten), czosnek, bazylia, jaja, mięso szynka wp. pieczona, śmietana 12 % (może zawierać mleko), sól, pieprz,  mąka pszenna (gluten), olej rzepakowy, pomidory, ser parmezan
NAPÓJ OWOCOWY  

ŚRODA

ZUPA OGÓRKOWA
Z RYŻEM 300 ML
ogórki kiszone, wywar mięsno – warzywny, śmietana 12 % (może zawierać mleko), mąka pszenna (gluten), pieprz, sól, marchew, ryż biały sypki
KOTLET SCHABOWY 100G
ZIEMNIAKI PUREE 100G
KAPUSTA ZASMAŻANA 80G
 

schab wieprzowy,  mąka pszenna (gluten), bułka tarta (gluten), jajka, sól, pieprz, ziemniaki, masło (może zawierać mleko), kapusta biała, koper świeży

KOMPOT OWOCOWY  

CZWARTEK

KRUPNIK NA ROSOŁKU
Z KASZĄ I ZIEMNIAKAMI 300 ML
 

porcje rosołowe – drobiowe, marchewka, seler, pietruszka zielona – nać, kapusta włoska, kasza jęczmienna, ziemniaki sól, pieprz

 

LASAGNE Z MIĘSEM I WARZYWAMI
SOS POMIDOROWY 300/100G
makaron lasagne, mięso mielone wieprzowo-wołowe, sól, pieprz, brokuły, marchew, kalafior, fasola zielona, masło, przecier pomidorowy, mąka pszenna (gluten), śmietana 12 % (może zawierać mleko), czosnek, cebula, pomidory, ser żółty
HERBATA OWOCOWA  

PIĄTEK

BARSZCZ CZERWONY
ZE ŚWIEŻYCH BURACZKÓW
Z ZIEMNIAKAMI 300 ML
buraki,  seler, pietruszka zielona –nać, kwasek cytrynowy, cukier, ziemniaki, sól,  pieprz, mąka pszenna(gluten), śmietana
12 %(może zawierać mleko)
KLUSECZKI LENIWE
Z MASEŁKIEM I CUKREM 300G
ziemniaki, ser biały – twaróg (może zawierać mleko), jajko, mąka (gluten), cukier, masło (może zawierać mleko)
KOMPOT OWOCOWY