Jadłospis 2020.09.02 – 2020.09.04

JADŁOSPIS 2.09 – 4.09

ŚRODA

ZUPA POMIDOROWA
Z MAKARONEM 300ML
wywar mięsno – warzywny,    koncentrat pomidorowy,    śmietana 12 % ( może zawierać mleko),   sól,    pieprz,    mąka pszenna – (gluten),   makaron Durum,    natka pietruszki świeża
PIERŚ Z KURCZAKA PANIEROWANA
ZIEMNIAKI PUREE 100/150G
OGÓREK KISZONY 80G
filet z kurczaka,    bułka tarta  (gluten), jaja,    sól,    pieprz,    mąka pszenna (gluten),  olej rzepakowy,  ziemniaki,  masło, mleko, ogórek kiszony
KOMPOT OWOCOWY  

CZWARTEK

KRUPNIK NA ROSOŁKU
Z KASZĄ I ZIEMNIAKAMI 300 ML
porcje rosołowe – drobiowe,    marchewka,    seler,    pietruszka zielona – nać,    kapusta włoska,    kasza jęczmienna,    ziemniaki,  sól,   pieprz

 

PULPETY W SOSIE KOPERKOWYM
ZIEMNIAKI PUREE 120G/100G
SUR. Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ 80G
mięso mielone z szynki . – wołowe,    cebula,   pieprz,    sól,    weka,    śmietana 12% (może zawierać mleko),    mąka pszenna (gluten), jaja,  ziemniaki,    kapusta pekińska,    marchew,   pietruszka nać,   jogurt naturalny,   majonez,   koper świeży
HERBATA OWOCOWA  

PIĄTEK

BARSZCZ CZERWONY
ZE ŚWIEŻYCH BURACZKÓW
Z ZIEMNIAKAMI 300 ML
buraki,    seler,    pietruszka zielona –nać,   kwasek cytrynowy,    cukier,    ziemniaki,    sól,    pieprz,    mąka pszenna (gluten),    śmietana 12 % (może zawierać mleko)
NALEŚNIKI Z SEREM 250G mąka pszenna (gluten), jajka,  mleko,  olej rzepakowy, sól,    ser biały mielony (może zawierać mleko),    cukier waniliowy, skórka z cytryny,  cukier puder
KOMPOT OWOCOWY