Jadłospis 25.01 – 29.01

JADŁOSPIS 25.01-29.01

PONIEDZIAŁEK

ZUPA JARZYNOWA Z MAKARONEM 300ML marchew, seler , kalafior, pietruszka, sol, pieprz , mąka, pietruszka nać, makaron durum, mąka pszenna (gluten), śmietana 12 % (może zawierać mleko)
PIERŚ Z KURCZAKA
W PŁATKACH KUKURYDZY 100G
ZIEMNIAKI PUREE 100G
OGÓREK KISZONY 80G
pierś z kurczaka, płatki kukurydzane (gluten), jajka, mąka pszenna, bułka tarta (gluten), olej rzepakowy ziemniaki, masło (może zawierać mleko), ogórek kiszony
KOMPOT OWOCOWY  

WTOREK

KRUPNIK NA ROSOŁKU
Z KASZĄ I ZIEMNIAKAMI 300 ML
 

porcje rosołowe – drobiowe , marchewka , seler , pietruszka zielona – nać, kapusta włoska, kasza jęczmienna , ziemniaki sół, pieprz,

 

MAKARON SPAGHETTI
BOLOGNESE 150/150G
makaron spaghetti (gluten, jaja) czosnek, przecier pomidorowy, mięso mielone wieprzowo – wołowe, śmietana 12 %(zawiera mleko) , sól , pieprz, mąka pszenna (gluten),olej rzepakowy, pomidory
NAPÓJ OWOCOWY  

ŚRODA

KREM Z ZIELONEGO GROSZKU
Z GRZANKAMI 300 ML
wywar mięsno warzywny – groszek zielony , sól , , pieprz, śmietana 12 % (może zawiera, mleko), mąka pszenna (gluten)

 

PIEROGI RUSKIE Z CEBULKĄ 200G mąka pszenna (gluten), sól, pieprz, olej rzepakowy, ziemniaki gotowane, cebula, twaróg półtłusty, jaja
KOMPOT OWOCOWY  

CZWARTEK

ROSÓŁ Z MAKARONEM 300 ML porcje rosołowe drobiowe, mięso wołowe, cebula, marchew, seler, pietruszka korzeń, natka pietruszki, sól, pieprz, makaron nitki (gluten)
SCHAB DUSZONA W SOSIE WŁASNYM 100G
ZIEMNIAKI PUREE 100G
FASOLKA SZPARAGOWA
Z MASEŁKIEM I BUŁECZKĄ 80G
schab wp, sól, pieprz, mąka pszenna (gluten), śmietana 12% (może zawierać mleko), ziemniaki , fasolka szparagowa, bułka tarta, masło (może zawierać mleko)
HERBATA OWOCOWA  

PIĄTEK

ZUPA KOPERKOWA Z RYŻEM 300ML wywar mięsno – warzywny, koperek świeży, marchewka, seler, sól , pieprz, śmietana 12 %(może zawierać mleko), mąka pszenna (gluten)
RACUCHY Z JABŁKAMI 150G mąka pszenna (gluten), olej rzepakowy, cukier puder, jabłka, jaja, cukier
KOMPOT OWOCOWY