Jadłospis 22.02 – 26.02

JADŁOSPIS 22.02 – 26.02

PONIEDZIAŁEK

ZUPA ZIEMNIACZANA  300ML wywar mięsno – warzywny, ziemniaki, marchewka, seler, pietruszka zielona – nać, kapusta włoska, sól, pieprz, śmietana 12 % (może zawierać mleko), mąka pszenna (gluten)
SPAGHETTI BOLOGNESE 150/150G makaron spaghetti (zawiera gluten, jaja), czosnek, przecier pomidorowy, mięso mielone wieprzowo – wołowe, śmietana 12% (zawiera mleko), sól, pieprz, mąka pszenna (gluten), olej rzepakowy, pomidory
KOMPOT OWOCOWY  

WTOREK

ZUPA OGÓRKOWA Z RYŻEM
300 ML
ogórki kiszone, wywar mięsno – warzywny, śmietana 12 % (może zawierać mleko), mąka pszenna (gluten), pieprz, sól, marchew, ryż biały sypki
NUGETTSY Z KURCZAKA 100G
ZIEMNIAKI PUREE 100G
FASOLKA SZPARAGOWA Z BUŁECZKĄ 80G
filet z kurczaka, jaja, mąka pszenna gluten, bułka tarta gluten, słonecznik, płatki kukurydzane, olej rzepakowy, sól

fasolka szparagowa, masło

NAPÓJ OWOCOWY  

ŚRODA

ZUPA GROCHOWA Z ZIEMNIAKAMI 300ML wywar mięsno – warzywny, groch jaś , ziemniaki, marchewka, seler, pietruszka zielona – nać, sól, pieprz, , mąka pszenna gluten, kiełbasa podwawelska,
KLUSKI NA PARZE W SOSIE BUDYNIOWO – CZEKOLADOWYM 150/150G mąka pszenna 63% (gluten), woda, cukier, olej rzepakowy, drożdże, mleko w proszku, sól, budyń czekoladowy, mleko
KOMPOT OWOCOWY  

CZWARTEK

ROSÓŁ Z MAKARONEM 300 ML porcje rosołowe drobiowe, mięso wołowe, cebula, marchew, seler, pietruszka, korzeń natka pietruszki, , sól, pieprz, makaron nitki (gluten)
KOTLET SCHABOWY 100G
ZIEMNIAKI PUREE 100G
KAPUSTA ZASMAŻANA 80G
 

schab, mąka pszenna (gluten), bułka tarta, jajka, sól, pieprz, ziemniaki, masło (może zawierać mleko), kapusta biała, kwasek cytrynowy

HERBATA OWOCOWA  

PIĄTEK

KREM Z ZIELONEGO GROSZKU
Z GRZANKAMI 300 ML
wywar mięsno warzywny – groszek zielony, sól, , pieprz, śmietana 12% (może zawierać mleko), mąka pszenna (gluten)
NALEŚNIKI Z SEREM 250G mąka pszenna (gluten), jajka, mleko, olej rzepakowy

sól, ser biały mielony (może zawierać mleko),cukier, skórka z cytryny, cukier puder

KOMPOT OWOCOWY