Jadłospis 10.05 – 14.05
JADŁOSPIS 10.05 – 14.05 |
|
PONIEDZIAŁEK |
|
ZUPA POMIDOROWA Z ZACIERKĄ MAKARONOWĄ 300ML | wywar mięsno – warzywny, koncentrat pomidorowy, śmietana 12 % (może zawierać mleko), sól, pieprz, mąka pszenna (gluten), zacierka makaronowa, natka pietruszki świeża |
PIERŚ Z KURCZAKA PANIEROWANA – PANKO – 100G ZIEMNIAKI PUREE 150G SUR. Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ 80G |
filet z kurczaka, bułka tarta (gluten), panierka panko, jaja , sól, pieprz, mąka pszenna (gluten), olej rzepakowy, ziemniaki, masło, mleko, kapusta pekińska, marchew, jogurt naturalny, pietruszka nać, majonez, cukier |
KOMPOT OWOCOWY | |
WTOREK |
|
KRUPNIK NA ROSOŁKU Z KASZĄ I ZIEMNIAKAMI 300 ML |
porcje rosołowe – drobiowe , marchewka , seler , pietruszka zielona – nać, kapusta włoska, kasza jęczmienna , ziemniaki sól, pieprz |
MAKARON SPAGHETTI BOLOGNESE 150/150G | makaron spaghetti (gluten, jaja) czosnek, przecier pomidorowy, mięso mielone wieprzowo – wołowe, śmietana 12% (może zawierać mleko), sól, pieprz, mąka pszenna (gluten), olej rzepakowy, pomidory |
NAPÓJ OWOCOWY | |
ŚRODA |
|
ZUPA PIECZARKOWA Z MAKARONEM 300ML |
wywar mięsno – warzywny, pieczarki świeże, śmietana 12 % (może zawierać mleko), sól, pieprz, marchew, seler, pietruszka nać, makaron durum (gluten) |
PIEROGI RUSKIE 200G | mąka pszenna, sól, pieprz, olej rzepakowy, ziemniaki gotowane, cebula, twaróg półtłusty, jaja |
KOMPOT OWOCOWY | |
CZWARTEK |
|
BARSZCZ CZERWONY ZE ŚWIEŻYCH BURACZKÓW Z ZIEMNIAKAMI 300 ML |
buraki, seler, pietruszka zielona –nać, kwasek cytrynowy, cukier, ziemniaki, sól, pieprz, mąka pszenna(gluten), śmietana 12 % (może zawierać mleko) |
PIECZEŃ WIEPRZOWA Z SZYNKI W SOSIE WŁASNYM 100G KASZA JECZMIENNA 100G OGÓREK KISZONY 80G |
szynka wieprzowa, sól, pieprz, mąka pszenna (gluten), śmietana 12 % (może zawierać mleko), olej rzepakowy, ogórek kiszony, masło, czosnek |
HERBATA OWOCOWA | |
PIĄTEK |
|
ZUPA KREM Z ZIELONEGO GROSZKU Z GRZANKAMI 300ML |
wywar mięsno warzywny – groszek zielony, sól, pieprz, śmietana 12 % (może zawierać mleko), mąka pszenna (gluten) |
FILET Z MINTAJA PANIEROWANY ZIEMNIKAI PUREE 100/100G SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ |
filet z mintaja , jaja, bułka tarta (gluten), mąka pszenna , olej rzepakowy, sól, pieprz, masło, kapusta kiszona, marchew, pietruszka nać, cukier |
KOMPOT OWOCOWY |