Jadłospis 31.05 – 2.06

JADŁOSPIS  31.05 – 2.06

PONIEDZIAŁEK

ZUPA POMIDOROWA Z ZACIERKĄ MAKARONOWĄ  300ML wywar mięsno – warzywny,  koncentrat pomidorowy,  śmietana 12 %  (może zawierać mleko),  sól, pieprz,  mąka pszenna  (gluten),  zacierka makaronowa, natka pietruszki świeża
ESKALOPKI DROBIOWE W CIEŚCIE
ZIEMNIAKI PUREE
OGÓREK KISZONY 100/80G
pierś z kurczaka,  olej rzepakowy, sól, jaja,  mąka pszenna (gluten),  ziemniaki,  pieprz, ogórek kiszony
KOMPOT OWOCOWY  

WTOREK

ROSÓŁ Z MAKARONEM 300 ML porcje rosołowe drobiowe,  mięso wołowe,  cebula,   marchew,   seler,   pietruszka,  korzeń natka pietruszki,  sól,  pieprz,  makaron nitki (gluten)
BITKI  ZE SCHABU
W SOSIE WŁASNYM  100G
ZIEMNIAKI PUREE 100G
SURÓWKA WARZYWNA  80G
schab  wieprzowy,   sól,   pieprz,   mąka pszenna gluten,   śmietana 12 % (może zawierać mleko),   olej rzepakowy,   kapusta pekińska,   kapusta biała,  marchew,   cukier,   ocet jabłkowy,  papryka kolorowa,   masło,   czosnek,   mleko
NAPÓJ OWOCOWY  
ŚRODA
ZUPA ZIEMNIACZANA  300ML wywar mięsno – warzywny,  ziemniaki,  marchewka,  seler,  pietruszka zielona – nać,  kapusta włoska,  sól,  pieprz,  śmietana 12 % (może zawierać mleko), mąka pszenna (gluten)
MAKARON Z TWAROGIEM 200G makaron świdry durum (gluten),   ser biały twarogowy (może zawierać mleko), cukier,   masło (może zawierać mleko), sól
KOMPOT OWOCOWY