Jadłospis 31.05 – 2.06
JADŁOSPIS 31.05 – 2.06 |
|
PONIEDZIAŁEK |
|
ZUPA POMIDOROWA Z ZACIERKĄ MAKARONOWĄ 300ML | wywar mięsno – warzywny, koncentrat pomidorowy, śmietana 12 % (może zawierać mleko), sól, pieprz, mąka pszenna (gluten), zacierka makaronowa, natka pietruszki świeża |
ESKALOPKI DROBIOWE W CIEŚCIE ZIEMNIAKI PUREE OGÓREK KISZONY 100/80G |
pierś z kurczaka, olej rzepakowy, sól, jaja, mąka pszenna (gluten), ziemniaki, pieprz, ogórek kiszony |
KOMPOT OWOCOWY | |
WTOREK |
|
ROSÓŁ Z MAKARONEM 300 ML | porcje rosołowe drobiowe, mięso wołowe, cebula, marchew, seler, pietruszka, korzeń natka pietruszki, sól, pieprz, makaron nitki (gluten) |
BITKI ZE SCHABU W SOSIE WŁASNYM 100G ZIEMNIAKI PUREE 100G SURÓWKA WARZYWNA 80G |
schab wieprzowy, sól, pieprz, mąka pszenna gluten, śmietana 12 % (może zawierać mleko), olej rzepakowy, kapusta pekińska, kapusta biała, marchew, cukier, ocet jabłkowy, papryka kolorowa, masło, czosnek, mleko |
NAPÓJ OWOCOWY | |
ŚRODA | |
ZUPA ZIEMNIACZANA 300ML | wywar mięsno – warzywny, ziemniaki, marchewka, seler, pietruszka zielona – nać, kapusta włoska, sól, pieprz, śmietana 12 % (może zawierać mleko), mąka pszenna (gluten) |
MAKARON Z TWAROGIEM 200G | makaron świdry durum (gluten), ser biały twarogowy (może zawierać mleko), cukier, masło (może zawierać mleko), sól |
KOMPOT OWOCOWY |