Jadłospis 2.09-3.09
JADŁOSPIS 2.09 – 3.09 |
|
CZWARTEK |
|
ZUPA POMIDOROWA Z ZACIERKĄ MAKARONOWĄ 300ML | wywar mięsno – warzywny, koncentrat pomidorowy, śmietana 12 % (może zawierać mleko), sól, pieprz, mąka pszenna (gluten), zacierka makaronowa, natka pietruszki świeża |
PIERŚ Z KURCZAKA PANIEROWANA ZIEMNIAKI PUREE 100/150G OGÓREK KISZONY 80G |
filet z kurczaka, bułka tarta (gluten) panierka panko, jaja, sól, pieprz, mąka pszenna (gluten), olej rzepakowy, ziemniaki, masło, mleko, ogórek kiszony |
HERBATA OWOCOWA | |
PIĄTEK |
|
ZUPA ZIEMNIACZANA 300ML | wywar mięsno – warzywny, ziemniaki, marchewka, seler, pietruszka zielona – nać, kapusta włoska, sól, pieprz, śmietana 12 % (może zawierać mleko), mąka pszenna (gluten) |
MAKARON Z TWAROGIEM I MASEŁKIEM NA SŁODKO 200G |
makaron świdry durum (gluten), ser biały twarogowy (może zawierać mleko), cukier, masło( może zawierać mleko), sól |
KOMPOT OWOCOWY |