Jadłospis 2.09-3.09

JADŁOSPIS 2.09 – 3.09

CZWARTEK

ZUPA POMIDOROWA Z ZACIERKĄ MAKARONOWĄ 300ML wywar mięsno – warzywny, koncentrat pomidorowy, śmietana   12 % (może zawierać mleko), sól,  pieprz, mąka pszenna (gluten),  zacierka makaronowa,   natka pietruszki świeża
PIERŚ Z KURCZAKA PANIEROWANA ZIEMNIAKI PUREE   100/150G
OGÓREK KISZONY 80G
filet z kurczaka, bułka tarta (gluten) panierka panko,  jaja, sól,  pieprz,  mąka pszenna (gluten), olej rzepakowy, ziemniaki, masło,  mleko,  ogórek kiszony
HERBATA OWOCOWA  

PIĄTEK

ZUPA ZIEMNIACZANA  300ML wywar mięsno – warzywny, ziemniaki, marchewka,  seler, pietruszka zielona – nać, kapusta włoska, sól,  pieprz, śmietana 12 % (może zawierać mleko),  mąka pszenna (gluten)
MAKARON Z TWAROGIEM I
MASEŁKIEM  NA SŁODKO 200G
makaron świdry durum (gluten),  ser biały twarogowy (może zawierać mleko),  cukier,  masło( może zawierać mleko),  sól
KOMPOT OWOCOWY