Jadłospis 2.11 – 10.11

JADŁOSPIS 2.11 – 10.11

WTOREK 2.11

KRUPNIK NA ROSOŁKU Z KASZĄ
I ZIEMNIAKAMI 300 ML
porcje rosołowe – drobiowe, marchewka, seler, pietruszka zielona – nać, kapusta włoska, kasza jęczmienna, ziemniaki, sól, pieprz

 

PIEROGI Z TRUSKAWKAMI 250 G
SOS JOGURTOWO – ŚMIETANOWY
mąka pszenna(gluten), jaja, sól, truskawki, jogurt naturalny (może zawierać mleko), śmietana 12 %, cukier
NAPÓJ OWOCOWY  

ŚRODA 3.11

ZUPA POMIDOROWA Z ZACIERKĄ MAKARONOWĄ 300ML wywar mięsno – warzywny, koncentrat pomidorowy, śmietana 12% (może zawierać mleko), sól, pieprz, mąka pszenna (gluten), zacierka makaronowa, natka pietruszki świeża
PIERŚ Z KURCZAKA
PANIEROWANA – PANKO –
ZIEMNIAKI PUREE 100/150G
SURÓWKA Z KAPUSTY BIAŁEJ 80G
filet z kurczaka, bułka tarta (gluten), panierka panko, jaja, sól, pieprz, mąka pszenna (gluten), olej rzepakowy, ziemniaki, sól, masło, mleko, marchew, kapusta biała, majonez, natka pietruszki, śmietana 12 %
KOMPOT OWOCOWY  

CZWARTEK 4.11

ZUPA KALAFIOROWA Z MAKARONEM 300ML kalafior, marchew, seler, pietruszka, sól,, pieprz, pietruszka nać, makaron durum, mąka pszenna (gluten),  śmietana 12 %( zawiera mleko)
GULASZ WIEPRZOWY 80/120 G ZIEMNIAKI PUREE 100G
SAŁATKA Z BURACZKÓW 80G
szynka wieprzowa. mąka pszenna (gluten), śmietana 12 % (może zawierać mleko), sól, pieprz, ziemniaki, masło, papryka słodka, pomidory, buraki, kwasek cytrynowy, cukier
HERBATA OWOCOWA  

PIĄTEK 5.11

BARSZCZ CZERWONY ZE ŚWIEŻYCH BURACZKÓW Z ZIEMNIAKAMI 300 ML buraki, seler, pietruszka zielona –nać, kwasek cytrynowy, cukier, ziemniaki, sól, pieprz, mąka pszenna (gluten), śmietana 12 %  (może zawierać mleko)
NALEŚNIKI Z SEREM 250G mąka pszenna (gluten), jajka, mleko, olej rzepakowy, sól, ser biały mielony (może zawierać mleko), cukier waniliowy, cukier, skórka z cytryny
KOMPOT OWOCOWY  

PONIEDZIAŁEK 8.11

ZUPA ZIEMNIACZANA 300ML wywar mięsno – warzywny, ziemniaki, marchewka, seler, pietruszka zielona – nać, kapusta włoska, sól, pieprz, śmietana 12 % (może zawierać mleko), mąka pszenna (gluten)
MAKARON PENE Z KURCZAKIEM
I POMIDORAMI SUSZONYMI W SOSIE ŚMIETANOWYM
makaron pene – durum, filet z kurczaka, olej rzepakowy, sól, pieprz, mąka pszenna (gluten), pomidory suszone, śmietana 12 %  (może zawierać mleko)
KOMPOT OWOCOWY  

WTOREK 9.11

ROSÓŁ Z MAKARONEM 300 ML porcje rosołowe drobiowe, mięso wołowe, cebula, marchew, seler, pietruszka, korzeń natka pietruszki,, sól, pieprz, makaron nitki (gluten)
KOTLET SCHABOWY 100G
ZIEMNIAKI PUREE 100G
KAPUSTA ZASMAŻANA 80G
schab wieprzowy,  mąka pszenna (gluten),  bułka tarta, jajka, sól, pieprz, ziemniaki, masło ( może zawierać mleko), kapusta biała, kapusta kiszona
NAPÓJ OWOCOWY  

ŚRODA 10.11

KREM Z WARZYW Z GRZANKAMI RAZOWYMI 300ML wywar mięsno – warzywny, marchewka, seler, pietruszka, brokuły, kalafior, kapusta włoska, sól, pieprz, śmietana 12 % (może zawierać mleko ), mąka pszenna (gluten), pieczywo razowe
PIEROGI Z SEREM NA SŁODKO
SOS JOGURTOWO ŚMIETANOWY 200/50G
mąka pszenna (gluten), sól, pieprz, olej słonecznikowy, ser biały – twaróg mielony (może zawierać mleko), jaja, cukier waniliowy, kasza manna, cukier, jogurt naturalny (może zawierać mleko), śmietana 12 % ( może zawierać mleko)
KOMPOT OWOCOWY