Jadłospis 20.04- 22.04

ŚRODA
ZUPA ZIEMNIACZANA 300MLwywar mięsno – warzywny, ziemniaki, marchewka, seler, pietruszka zielona – nać, kapusta włoska, sól, pieprz, śmietana 12 % (może zawierać mleko), mąka pszenna (gluten)
MAKARON Z KOKTAJLEM TRUSKAWKOWYM 300Gmakaron durum, truskawki mrożone, jogurt naturalny, mleko, cukier, śmietana 12 % (może zawierać mleko)
KOMPOT OWOCOWY
CZWARTEK
ROSÓŁ Z MAKARONEM 300 MLporcje rosołowe drobiowe, mięso wołowe, cebula,  marchew,  seler,  pietruszka, korzeń natka pietruszki, sól, pieprz, makaron nitki (gluten)
SZNYCELEK MIELONY 100G ZIEMNIAKI PUREE 100G BURACZKI ZASMAŻANE 80Gmięso mielone wp/woł, sól, pieprz, weka, jajka, olej rzepakowy, cebula, ziemniaki, koper świeży, mąka pszenna (gluten), masło, buraki, kwasek cytrynowy, cukier, śmietana 12 % (może zawierać mleko)
HERBATA OWOCOWA 
PIĄTEK
ZUPA KOPERKOWA
 Z RYŻEM 300ML
wywar mięsno – warzywny, koperek świeży, marchewka, seler, sól, pieprz, śmietana 12 % (może zawierać mleko), mąka pszenna (gluten)
PLACKI ZIEMNIACZANE Z SOSEM PIECZARKOWYM  180G/100 Gziemniaki, mąka pszenna (gluten), olej rzepakowy, jaja, pieczarki świeże, śmietana 12 % (może zawierać mleko), kwasek cytrynowy, cukier
KOMPOT OWOCOWY