JADŁOSPIS 23.05 – 27.05

PONIEDZIAŁEK
ZUPA POMIDOROWA
 Z ZACIERKĄ MAKARONOWĄ 300ML
wywar mięsno – warzywny, koncentrat pomidorowy, śmietana   12 % może zawierać mleko, sól, pieprz, mąka pszenna (gluten), zacierka makaronowa,  natka pietruszki świeża
KEBAB DROBIOWY 100G SOS CZOSNKOWY 50G RYŻ BIAŁY NA SYPKO 100G SUR. Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ 80G  mięso – udo z kurczaka, sól, pieprz, przyprawa do kurczaka, papryka słodka, czosnek granulowany, jogurt naturalny, śmietana 12 % ryż biały, kapusta pekińska, marchew, pietruszka nać, majonez
KOMPOT OWOCOWY
         
PIĄTEK
ZUPA ZIEMNIACZANA 300MLwywar mięsno – warzywny, ziemniaki, marchewka, seler, pietruszka zielona – nać, kapusta włoska, sól, pieprz, śmietana 12 % (może zawierać mleko), mąka pszenna (gluten)
MAKARON Z TWAROGIEM
 I MASEŁKIEM NA SŁODKO 200G
makaron świdry durum (gluten), ser biały twarogowy  (może zawierać mleko), cukier, masło (może zawierać mleko), sól
KOMPOT OWOCOWY