JADŁOSPIS 23.05 – 27.05
PONIEDZIAŁEK | |
ZUPA POMIDOROWA Z ZACIERKĄ MAKARONOWĄ 300ML | wywar mięsno – warzywny, koncentrat pomidorowy, śmietana 12 % może zawierać mleko, sól, pieprz, mąka pszenna (gluten), zacierka makaronowa, natka pietruszki świeża |
KEBAB DROBIOWY 100G SOS CZOSNKOWY 50G RYŻ BIAŁY NA SYPKO 100G SUR. Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ 80G | mięso – udo z kurczaka, sól, pieprz, przyprawa do kurczaka, papryka słodka, czosnek granulowany, jogurt naturalny, śmietana 12 % ryż biały, kapusta pekińska, marchew, pietruszka nać, majonez |
KOMPOT OWOCOWY | |
PIĄTEK | |
ZUPA ZIEMNIACZANA 300ML | wywar mięsno – warzywny, ziemniaki, marchewka, seler, pietruszka zielona – nać, kapusta włoska, sól, pieprz, śmietana 12 % (może zawierać mleko), mąka pszenna (gluten) |
MAKARON Z TWAROGIEM I MASEŁKIEM NA SŁODKO 200G | makaron świdry durum (gluten), ser biały twarogowy (może zawierać mleko), cukier, masło (może zawierać mleko), sól |
KOMPOT OWOCOWY |