Jadłospis 25.01 – 29.01
JADŁOSPIS 25.01-29.01 |
|
PONIEDZIAŁEK |
|
ZUPA JARZYNOWA Z MAKARONEM 300ML | marchew, seler , kalafior, pietruszka, sol, pieprz , mąka, pietruszka nać, makaron durum, mąka pszenna (gluten), śmietana 12 % (może zawierać mleko) |
PIERŚ Z KURCZAKA W PŁATKACH KUKURYDZY 100G ZIEMNIAKI PUREE 100G OGÓREK KISZONY 80G |
pierś z kurczaka, płatki kukurydzane (gluten), jajka, mąka pszenna, bułka tarta (gluten), olej rzepakowy ziemniaki, masło (może zawierać mleko), ogórek kiszony |
KOMPOT OWOCOWY | |
WTOREK |
|
KRUPNIK NA ROSOŁKU Z KASZĄ I ZIEMNIAKAMI 300 ML |
porcje rosołowe – drobiowe , marchewka , seler , pietruszka zielona – nać, kapusta włoska, kasza jęczmienna , ziemniaki sół, pieprz,
|
MAKARON SPAGHETTI BOLOGNESE 150/150G |
makaron spaghetti (gluten, jaja) czosnek, przecier pomidorowy, mięso mielone wieprzowo – wołowe, śmietana 12 %(zawiera mleko) , sól , pieprz, mąka pszenna (gluten),olej rzepakowy, pomidory |
NAPÓJ OWOCOWY | |
ŚRODA |
|
KREM Z ZIELONEGO GROSZKU Z GRZANKAMI 300 ML |
wywar mięsno warzywny – groszek zielony , sól , , pieprz, śmietana 12 % (może zawiera, mleko), mąka pszenna (gluten)
|
PIEROGI RUSKIE Z CEBULKĄ 200G | mąka pszenna (gluten), sól, pieprz, olej rzepakowy, ziemniaki gotowane, cebula, twaróg półtłusty, jaja |
KOMPOT OWOCOWY | |
CZWARTEK |
|
ROSÓŁ Z MAKARONEM 300 ML | porcje rosołowe drobiowe, mięso wołowe, cebula, marchew, seler, pietruszka korzeń, natka pietruszki, sól, pieprz, makaron nitki (gluten) |
SCHAB DUSZONA W SOSIE WŁASNYM 100G ZIEMNIAKI PUREE 100G FASOLKA SZPARAGOWA Z MASEŁKIEM I BUŁECZKĄ 80G |
schab wp, sól, pieprz, mąka pszenna (gluten), śmietana 12% (może zawierać mleko), ziemniaki , fasolka szparagowa, bułka tarta, masło (może zawierać mleko) |
HERBATA OWOCOWA | |
PIĄTEK |
|
ZUPA KOPERKOWA Z RYŻEM 300ML | wywar mięsno – warzywny, koperek świeży, marchewka, seler, sól , pieprz, śmietana 12 %(może zawierać mleko), mąka pszenna (gluten) |
RACUCHY Z JABŁKAMI 150G | mąka pszenna (gluten), olej rzepakowy, cukier puder, jabłka, jaja, cukier |
KOMPOT OWOCOWY |