Jadłospis 15.11 – 19.11
JADŁOSPIS 15.11 – 19.11 |
|
PONIEDZIAŁEK |
|
KRUPNIK NA ROSOŁKU Z KASZĄ I ZIEMNIAKAMI 300 ML |
porcje rosołowe – drobiowe, marchewka, seler, pietruszka zielona – nać, kapusta włoska, kasza jęczmienna, ziemniaki sól, pieprz, |
SPAGHETTI BOLOGNESE 150/150G | makaron spaghetti (gluten, jaja) czosnek, przecier pomidorowy, mięso mielone wieprzowo – wołowe, śmietana 12% (może zawierać mleko), sól, pieprz, mąka pszenna (gluten), olej rzepakowy, pomidory |
KOMPOT OWOCOWY | |
WTOREK |
|
ZUPA POMIDOROWA Z ZACIERKĄ MAKARONOWĄ 300ML | wywar mięsno – warzywny, koncentrat pomidorowy, śmietana 12 % (może zawierać mleko), sól, pieprz, mąka pszenna (gluten), zacierka makaronowa, natka pietruszki świeża |
ESKALOPKI DROBIOWE W CIEŚCIE ZIEMNIAKI PUREE 100G MARCHEWKA DUSZONA Z GROSZKIEM 80G |
pierś z kurczaka, olej rzepakowy, sól, jaja, mąka pszenna (gluten), ziemniaki, pieprz, marchewka, groszek zielony, mleko, cukier, śmietana 12 % (może zawierać mleko) |
NAPÓJ OWOCOWY | |
ŚRODA |
|
ŻUREK ZABIELANY Z ZIEMNIAKAMI 300 ML | żurek – zakwas, ziemniaki, majeranek, liść laurowy, kiełbasa zwyczajna, sól, pieprz, śmietana 12 % (może zawierać mleko), mąka pszenna (gluten) |
RYŻ Z KOKTAJLEM TRUSKAWKOWYM 300G | ryż biały sypki, truskawka mrożona, jogurt naturalny, śmietana 12 % (może zawierać mleko), cukier |
KOMPOT OWOCOWY | |
CZWARTEK |
|
ZUPA FASOLOWA Z MAKARONEM 300ML | fasola konserwowa, marchew, pietruszka nać, seler, śmietana 12% (może zawierać mleko), sól, pieprz, makaron durum |
SZASZŁYCZEK DROBIOWY 100G KETCHUP POMIDOROWY 30ML ZIEMNIAKI PUREE 100G SUR. Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ 80G |
piersi z kurczaka, polędwiczki z kurczaka, pieczarka, cebula,
ogórek kiszony, olej, mąka pszenna(gluten), ketchup pomidorowy, ziemniaki, masło , sól, kapusta pekińska, jogurt naturalny, śmietana 12% (może zawierać mleko), pietruszka nać, marchewka, pieprz |
HERBATA OWOCOWA | |
PIĄTEK |
|
ZUPA BROKUŁOWA Z RYŻEM 300ML | wywar mięsno warzywny – brokuły, sól, pieprz, śmietana 12 % (może zawierać mleko), mąka pszenna (gluten), ryż biały |
FILET Z FLĄDRY PANIEROWANY ZIEMNIKAI PUREE 100G SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ |
filet z flądry, JAJA, bułka tarta (gluten), mąka pszenna (jaja), olej rzepakowy, sól, pieprz, masło, kapusta kiszona, marchew, pietruszka nać, cukier |
KOMPOT OWOCOWY |