Jadłospis 20.04- 22.04
ŚRODA | |
ZUPA ZIEMNIACZANA 300ML | wywar mięsno – warzywny, ziemniaki, marchewka, seler, pietruszka zielona – nać, kapusta włoska, sól, pieprz, śmietana 12 % (może zawierać mleko), mąka pszenna (gluten) |
MAKARON Z KOKTAJLEM TRUSKAWKOWYM 300G | makaron durum, truskawki mrożone, jogurt naturalny, mleko, cukier, śmietana 12 % (może zawierać mleko) |
KOMPOT OWOCOWY | |
CZWARTEK | |
ROSÓŁ Z MAKARONEM 300 ML | porcje rosołowe drobiowe, mięso wołowe, cebula, marchew, seler, pietruszka, korzeń natka pietruszki, sól, pieprz, makaron nitki (gluten) |
SZNYCELEK MIELONY 100G ZIEMNIAKI PUREE 100G BURACZKI ZASMAŻANE 80G | mięso mielone wp/woł, sól, pieprz, weka, jajka, olej rzepakowy, cebula, ziemniaki, koper świeży, mąka pszenna (gluten), masło, buraki, kwasek cytrynowy, cukier, śmietana 12 % (może zawierać mleko) |
HERBATA OWOCOWA | |
PIĄTEK | |
ZUPA KOPERKOWA Z RYŻEM 300ML | wywar mięsno – warzywny, koperek świeży, marchewka, seler, sól, pieprz, śmietana 12 % (może zawierać mleko), mąka pszenna (gluten) |
PLACKI ZIEMNIACZANE Z SOSEM PIECZARKOWYM 180G/100 G | ziemniaki, mąka pszenna (gluten), olej rzepakowy, jaja, pieczarki świeże, śmietana 12 % (może zawierać mleko), kwasek cytrynowy, cukier |
KOMPOT OWOCOWY |